REJSER TIL KOREA

Er du medlem af Korea Klubben og i tvivl om, hvordan du rejser til Korea, så anbefaler vi, at du tager kontakt til os på mail eller deltager i et arrangement for at møde andre, der har rejst til Korea.

Send os en mail

Fakta om Korea


Republikken Korea

(Daehan Minguk; 대한민국),

også kaldet Sydkorea (Namhan; 남한).


Areal: 100.210 km²

Befolkningstal: Omkring 50 millioner mennesker.

Hovedstad: Seoul

Præsident: Yoon Suk-yeol pr. 31.5.2022

Officielt sprog: Koreansk

Valuta: Sydkoreanske Won (KRW)

Tidszone: UTC+9

Forbered din rejse til Korea

Der er mange måder at rejse til Korea på som adopteret – hvad enten det er første gang eller du vender tilbage, eller at du har været der flere gange.

Rigtig mange adopterede ved ikke særlig meget om deres fødeland, hvorfor det kan være svært at formulere nogle konkrete forventninger, inden du tager afsted for første gang.

Netop derfor er det en god idé at tage kontakt til andre adopterede, der har været afsted, før du endelig beslutter dig for detaljerne omkring din rejse.

I praksis behøver du dog ingen anden årsag edn, at du er nysgerrig, hvilket dine omgivelser naturligvis bør acceptere.

Det væsentlige er, at du er åben for nye oplevelser og er forberedt på både at finde svar, men især på at opdage nye spørgsmål. Vi anbefaler, at du overvejer følgende, inden du beslutter dig for, hvilken type rejse der passer bedst til dig.

Er du medlem af Korea Klubben og i tvivl om, hvordan din rejse skal være, anbefaler vi, at du tager kontakt til os på pas@koreaklubben.dk eller måske deltager i et arrangement, for at møde andre, der har rejst til Korea i kortere eller længere tid.

Frequently Asked Questions

Hvad kommer det til at koste?

Hvor meget må rejsen koste?

Korea kan være et meget billigt land at besøge, hvis man forbereder sig grundigt og træffer økonomiske valg i forhold til boligform (hotel, gæstehus, AirBnB osv.)

Omvendt kan Korea også være meget dyrt, da især storbyerne tilbyder komfort i næsten alle prisklasser.

Forbereder du i god tid, kan man til tider finde flybilletter til under 5.000 kroner.

Hvor lang tid vil du rejse?

Hvis det er første besøg, anbefaler vi som minimum, at man tager af sted i to uger.

Koreas tidszone er UTC+09:00 og bruger ikke sommertid.

Derfor er Korea enten 7 eller 8 timer foran dansk tid.

Derfor har man typisk brug for et par dage til at overkomme jetlag.

Især hvis du vil søge familie eller se mere end en enkelt by, er det typisk en god ide at kunne tage sig god tid, især fordi det kan være svært at finde vej, hvis man ikke kan læse eller forstå koreansk.

Hvordan vil du rejse?

Især for førstegangsrejsende er det vigtigt at overveje, om du er mest til at rejse på egen hånd, selv arrangere meget, eller er mere til gruppeture.

Korea Klubben samarbejder med Meari Travel, som gennem en årrække har arrangeret en årlig kulturrejse med dansk guide. Læs mere i undermenuen.Desuden forskellige koreanske organisationer hvert år guidede ture med eller uden tema.

Mange af disse ture søger økonomisk støtte gennem Koreas Ministry of Health and Welfare (보건복지가족부).

Under dette ministerium er det Korea Adoption Services, der administrerer den samlede støttepulje, som hvert år skifter.

Derfor bliver mange ture først annonceret i løbet af 1. kvartal.Disse ture er typisk billigere end at rejse selv, men har typisk et mere bundet program eller overordnet tema, som man skal underordne sig for at få en optimal oplevelse.

I forhold til selve indholdet på turene, anbefaler vi, at man sætter sig ind i, hvilken organisation, der er arrangør og hvad dennes baggrund er.

Enkelte organisationer har specifik religiøs tilknytning, hvilket kan være en fordel at være opmærksom på, før man beslutter sig.

Hvem vil du rejse med?

Både på gruppeture eller ture, du selv arrangerer, er det væsentligt at afgøre, hvem du vil rejse med.

Især, hvis du skal søge familie, er det vigtigt enten at rejse med folk, du kan diskutere din situation med og som kan støtte dig.

Hvor vil du bo?

Vil du bo i en storby som Seoul (서울) eller Busan (부산) eller er du mere til mindre byer, strand, øer eller bjerge?

Foretrækker du hotel, AirBnB, gæstehus, tempel eller steder, specifikt til adopterede?

Vær opmærksom på, at gæstehuse og hostels i Korea kan have meget små værelser, i forhold til skandinavisk standard.

Hvis du gerne vil omgås andre adopterede i miljøet, anbefaler vi, at du besøger eller bor på gæstehuse specifikt for adopterede (fx KoRoot).

Hvad vil du opleve?

Sightseeing?Storbyferie?

Mere landlige omgivelser?

K-Pop/K-Drama/Hallyu (한)

Hiking/Natur/Skisport?

Kultur/Templer/Museer?

Her kan du finde lidt inspiration.

Hvornår vil du rejse?

Vær opmærksom på, at Koreas årstider er meget forskellige.

Forår og efterår er lidt som en bedre dansk sommer.Vinteren er meget kold og tør.

Sommeren er meget varm, meget fugtig og byder på mange myg.

Vil du søge efter familie?

Hvis du vil søgefamilie, skal du forberede dig godt før rejsen, men samtidig være opmærksom på,at det har enorm indflydelse på selve rejseoplevelsen.

Afhængig af, hvor mange oplysninger du har om din adoption, kan det være sværtikke at have forventninger. Ikke desto mindre anbefaler vi, at du undgår atopbygge for store forventninger til udfaldet af din søgning.

Det kan i praksis betyde, at din planlægning skal ændres med meget kort varseluden rejsen, ligesom du må være indstillet på at skulle være meget tålmodig.

Det betyder også, at du skal bruge hjælp til din søgning mens du er Korea.

Du skal ligeledes være indstillet på, at du kan blive meget følelsesmæssigtpåvirket af udfaldet på din søgning, uagtet hvad resultatet er.

Det er selvklart en meget unik og individuel situation, og det kan væreekstremt svært at forudse, hvordan man selv reagerer, når/hvis man får af-eller bekræftende oplysninger om familie i Korea.

Vær sikker på, at du har enten venner, familie eller andet netværk, du kankontakte undervejs, så du ikke står alene med evt. frustrationer.

Hvad gør du, når du kommer tilbage?

En ting er at rejse,noget andet er at komme tilbage til Danmark.

Især din første tilbagerejse kan gøre et meget dybt indtryk, måske påvirke dinselvidentitet eller åbne nye døre, du ikke tidligere har interesseret dig for.

Det er vigtigt, at du allerede inden du tager af sted, har undersøgt, om du harpersoner omkring dig du kan diskutere adoption, identitet og lignende emner med,hvis det skulle blive nødvendigt.

Har du brug for at udveksle erfaringer med andre adopterede, der har været ilignende situationer, men ikke har nogen i din umiddelbare omkreds, så kontaktos for at undersøge, om vi kan formidle kontakten til andre adopterede inærheden af dig eller egnede online-fællesskaber.

Det kan også være en god idé at bruge Ankestyrelsens tilbud om PAS-rådgivning.