Videreformidling fra TV2 vedr.  tidligere opslag fra den 18. april, kl 22:37 om optagelse i Odense søndag den 14. Maj 2023:

Kære alle

Det er os inderligt meget imod, men efter at have afprøvet dialogens vej, ser TV 2 Dokumentar desværre ingen anden udvej end at skrive dette opslag.


For i en række opslag på DKRG’s facebookside har DKRG’s Peter Møller fremsat en række udokumenterede og usande påstande om TV 2’s arbejdsmetoder og etik i arbejdet med at producere en dokumentar om adoptioner fra Sydkorea.

De påstande har naturligt skabt tvivl og usikkerhed hos de adopterede, som TV 2 har talt med - og ikke mindst de mange, der har sagt ja til at medvirke i optagelser til dokumentaren, herunder de optagelser, der er er planlagt den 14. maj 2023.

DKRG beskylder blandt andet TV 2 for at deres medlemmer føler sig krænket over at TV2 har været i dialog med dem, og at nogle medlemmer skulle have ”lækket” andre medlemmers kontaktoplysninger til TV 2.


TV 2 Dokumentar har i telefonsamtaler med Peter Møller og over mail tilbagevist beskyldningerne og fremlagt dokumentation, der viser at anklagerne er forkerte og grundløse.

Da det ikke er lykkedes at finde en løsning, hvor DKRG berigtiger de forkerte påstande overfor de 649 medlemmer af deres gruppe, og da TV 2 ikke har mulighed for at besvare opslagene i den lukkede gruppe, er TV 2 derfor nødt til at gå ud her for at tilbagevise DKRG’s påstande.


Det er dybt bekymrende og problematisk, at der af DKRG bliver spredt misinformation om TV 2’s behandling af sårbare kilder og om et så alvorligt emne. TV 2 Dokumentar har meget stor erfaring med at arbejde med sårbare kilder, og vi har meget stor forståelse for, at det for nogen adopterede kan være svært at tale om deres sag, og at mange ikke ønsker offentlighed om dette. Derfor har TV 2 naturligvis kun kontaktet adopterede og spurgt ind til deres sager, hvis den adopterede selv har givet tilsagn til , at de ville snakke om deres sag

DKRG har endda selv hjulpet til med at formidle kontakt mellem deres medlemmer og TV 2, da de lagde et opslag op i deres fb-gruppen i starten af september, fordi TV 2 søgte medvirkende til dokumentaren.

Vi står helt uforstående overfor, at DKRG har haft behov for at fremkomme med disse usande oplysninger, da både DKRG, deres medlemmer og TV 2 jo burde have det samme mål; at få undersøgt adoptioner fra Sydkorea, så godt om overhovedet muligt, så sandheden kan komme frem.

Hvis nogen skulle føle, at TV 2 Dokumentar ikke har levet op til ovenstående hensyn, kan man kontakte redaktør Nils Bomann på nils@tv2.dk eller på 51563474.

Venlig hilsen

Anders Kringelholt, Journalist

TV 2 Dokumentar

andk@tv2.dk

----

Opslag fra den 18. april, kl. 22:37

Kære alle,

Vi har på TV 2 Dokumentar fået mange henvendelser fra tidligere adopterede fra Sydkorea og vi er meget taknemmelige for, at så mange har valgt at dele deres historier med os.
Vi arbejder videre med nogle af sagerne, som bliver til en dokumentar-serie på TV 2.

I serien vil vi sætte et stort fokus på den måde, adoptionerne er foregået på, og på det faktum, at mange er adopteret til Danmark på falske papirer, forkerte oplysninger og ikke mindst på, hvor svært det er at få sandheden at vide.

Vi kan ikke i programmet få alle jeres fortællinger med. Men vi synes det er vigtigt, at vi viser sagens omfang for seerne og magthaverne. Derfor vil vi med dette opslag høre, om du har lyst til at hjælpe med det, ved at stille op til en enkelt optagelse.

Vi vil gerne samle så mange adopterede som muligt på samme tid. I et studie i Odense søndag d. 14. maj 2023 fra kl.11 til ca kl. 15.
Formålet er at vise seerne - og måske også deltagerne selv - hvor mange ting der går igen i papirerne fra adoptionsmyndighederne, og også hvilke overvejelser mange har om deres liv før og efter at de blev bortadopteret fra Sydkorea.

På den måde vil de manges historier kunne støtte og nuancere de enkelte sager, der bliver taget op i programmet.

Tanken er inspireret af denne "Alt det vi deler-kampagne", som TV 2 lavede for et par år siden:
https://www.youtube.com/watch?v=B3_52CULpJg&t=91s

I forbindelse med optagelsen vil vi - udover de fælles spørgsmål til alle – stille dem der har lyst et par øvrige spørgsmål på kamera, så vi på den måde får vist omfanget og systematikken i behandlingen af adopterede.
Det er ikke nødvendigt at stille sig frem med navn, hvis man ikke ønsker det.

TV 2 tilbyder kørselsgodtgørelse jævnfør statens takster samt forplejning undervejs.

Hvis du kunne være interesseret i at deltage, eller har spørgsmål, må du meget skrive til neden stående mail, hurtigst muligt. Så hører du nærmere fra os.

Venlig hilsen

Anders Kringelholt, Journalist

TV 2 Dokumentar

andk@tv2.dk

Til info. Videreformidling fra TV2 vedr. tidligere opslag om optagelse i Odense søndag den 14. Maj 2023.

Dato:
9/5/23
Forfatter:
Lemmy Kook Lyngholm